Wednesday, July 16, 2008

Snippets

Saya ada dua poin yang hendak disampaikan sahaja, yakni:

1. Semalam debat antara Anwar dan Shabery amat jelas one-sided. Anwar berpidato seolah beliau de facto Perdana Menteri, sementara Pak Lah hanya PM pada nama sahaja. Sepatutnya Anwar berdebat dengan Khairy Jamaluddin (selaku PM de facto bagi bapa mertuanya). Dengan itu, lebih seronoklah rakyat menonton, sekurang-kurangnya KJ mempunyai ijazah Politics, Philosophy dan Economics dari Oxfart. Beliau sudah tentunya tahu-menahu tentang ekonomi lebih daripada Menteri Penerangan yang selalu duk attack Anwar secara peribadi. Siapa kisah apa yang berlaku tahun 73-74. We care about now and the future. Oh btw, Shabery berkata sesuatu yang amat melucukan. Beliau berhujah bahawa Tun Dr Mahathir yang mengembangkan Petronas lalu Anwar menentangnya. Adakah Shabery sedar bahawa hari ini, Tun Dr M telah attack Pak Lah lebih teruk daripada Anwar attack Pak Lah. Malah, Tun M telah mengutuk seluruh kabinet pak lah yang tentunya terdiri daripada ahmad shabery sendiri sebagai 'hatchetmen' dan 'yes men'. Penguasaan bahasa Shabery begitu memalukan di Dewan Bahasa dan Pustaka. Shabery oh shabery, semua negara, BUKAN semua negara-negara, dah jamak..nak jamak apa lagi...hang ni betul betul dungu la..orang melayu tapi tak tahu tatabahasa Melayu. baik hang pergi belajar BM kat peringkat UPSR, PMR dan SPM semula, aku ni chinese student pun boleh menang hadiah terbaik BM dua tahun berturut-turut form 4 dan 5. Menteri Penerangan yang dungu dan bangang... dah tak boleh diselamatkan dah...God bless u...

2. Hari ini, anwar ditahan di hadapan rumahnya di bukit segambut. Tapi hari ini di NST dan TheStar kata polis memberikan anwar masa sehingga pukul dua untuk pergi ke IPK KL untuk diambil kenyataan. Akan tetapi, anwar yang baru pulang dari HQ BPR telah ditahan polis pada jam 12.55...belum pun pukul 1 dan sudah tentunya ada 1 jam 5 min lagi untuk beliau ke balai polis. Apalah nak jadinya Polis diRasuah Malaysia (PDRM) ini..begitu bangang dan dungu macam Misinformation and Disinformation Minister Shabery, Nordin Kardi yang tak tahu IPP ada kaitan dengan minyak dan gas (God bless UUM and BTN). Begitu bahalul dan dangkal serta cetek yang tidak terhingga propaganda dan machinery BN. U all betul betul begitu stoopid sehingga Dr M pun keluar UMNO and he does not want to be associated with such a lousy party. nak spin cerita pun spin betul betul...ini dah nampak kebodohan yang amat ketara sehingga aku ni pun dah nak ikut perangai pak lah...selalu zzzzzzzz.....

CEMERLANG GEMILANG TEMBERANG

2 comments:

pro-gol said...

you are fucking asshole man... tun is truly amazing person on earth now... don't you see it? if not because of him, we had already been attacked by singapore... don't u realize it? you are truly a whore shit... don't you ever saying 'thank God'?

People like you are the people on Malaysia that will stop our development to be Islamic Modern Country in 2020...

You just talking nonsense you know? People like Tunku Abdul Rahman, Tun Abdul Razak, Tun Hussein Onn and Tun Mahathir are the people who love their country more than their life... Why? Because you can see with your fucking eyes now, Malaysia is now in peace, no wars and no disasters. You should thank God and realize that and just don't blame them. If you are really so cool, why don't you be the Prime Minister? Can you? Chicken? Hah!!!

Me, is no person like you but I thank God because gave us this peaceful. It is normal when in one country, people have their crisis but there is no doubt whoever contribute more to their country is a HERO... and you are SUCK...

HAHAHAHAHAHA>>>>>

┗┫━━ ┃ ━━┣┛  ┣┫ 
 ┃ ━━━━━ ┃ ┏┳┫┣┳┓
 ┗━━┳━┳━━┛ ┃    ┃
━━━━┃ ┃    ┗━┳┳━┛
━━━━┃ ┗━━━━━━┛┃

penangite said...

Dear pro-gol, first of all, please improve your english before you comment on my blog.

Read my article carefully again. Did I blame Tunku, Tun Razak, Tun Hussein and Tun Mahathir at all?

On another note, you probably would not understand what I mean anyway.

So I guess its just a waste of time arguing with you.

Get loss!!!